Thais kokosijs!
Het Thaise kokosijs-recept is bestemd voor 10 personen, is makkelijk te maken en vooral: ontzettend lekker! Ga snel aan de slag! En nu... Doe de eieren, eierdooiers, poedersuiker en het zout in een grote vuurvaste kom. Klop het mengsel 3 minuten met een mixer tot het schuimig en dik wordt. Zet de kom op een pan met zacht kokend water en ga door met kloppen. Voeg geleidelijk het kokosmengsel toe tot de custard wat indikt. Dit duurt 8-10 minuten. Het mengsel moet een dunne crème worden en op de achterkant van een lepel blijven hangen. Dan weet je dat het mengsel goed is. Zorg er echt voor dat het niet gaat koken, want dan gaat het schiften! Laat het mengsel afkoelen en roer het zo nu en dan door. Schep het vervolgens in een bak en zet deze in de vriezer, of klop het in een ijsmachine. Als je het in de vriezer zet moet je het ten minste twee keer kloppen, zodat het luchtig wordt. Na het kloppen dek je het ijs steeds weer af en zet je het in de vriezer. Serveren! |