Recept: Thaise noedels met garnalen

Eten door Sabine
Na alle kerstkransjes en oliebollen van de afgelopen twee weken, wordt het de hoogste tijd voor een wat gezondere en lichtere maaltijd. Probeer daarom dit recept voor heerlijke Thaise noedels met garnalen eens! 
 
2015 is aangebroken en dat betekent dat het (helaas) tijd is geworden om echt wat aan je goede voornemens te doen. Grote kans dat gezond eten hoog op je new year's resolutions-lijstje staat. Maar het zou toch ook wel fijn zijn als je niet de hele dag op droge crackers hoeft te kauwen. Gelukkig bestaat er ook nog iets als gezond én lekker eten, zoals deze Thaise noedels met garnalen! 
 
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen) 
  • 100 gr. noedels
  • 150 gr. garnalen
  • 50 gr. peultjes
  • ¼ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr. mini asperges
  • 1 rode ui
  • ¼ rode peper
  • 2 eetl. archide olie
  • handje taugé, optioneel
  • oystersaus naar smaak
  • zout
  • peper
     

Hoe maak je het?
  1. Kook de noedels tot ze bijna gaar zijn en spoel ze daarna af met koud water. De noedels zullen dan na het bakken perfect gaar zijn.
  2. Snijd de paprika en ui grof. Snij de knoflook in plakjes en hak de rode peper fijn. Maak daarna de peultjes schoon.
  3. Verhit de wok, doe de olie erin en bak de ui even aan. Voeg daarna de paprika, asperges en de peultjes erbij.
  4. Na zo’n twee minuten kun je de garnalen, taugé en noedels erbij doen. Verhit het geheel goed.
  5. Breng de noedels daarna op smaak met een scheutje oystersaus, peper en zout. 
     
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv