Gegrilde zalm, pasta & spinaziesalade

Eten door Redactie Ze.nl

Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd ca. 20 minuten

Energie
Bevat per persoon: 567 kilocalorieën, 31 g eiwit, 24 g onverzadigde vetzuren, 5 g verzadigde vetzuren, 45 g koolhydraten

Bevat verder
0.47 mg vitamine B1 (43% ADH*), 0.60 mg vitamine B2 (55% ADH*),
1.22 mg vitamine B6 (81% ADH*), 50 mg vitamine C (71% ADH*)

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Voor de pasta heb je nodig:
200 gram volkoren pasta
1 partje citroen
2 stukken zalmfilet
1 rode paprika
1 rode ui
1 pot rode pastasaus naar keuze (400 gram)
1 eetlepel olijfolie
zout
peper

Voor de salade heb je nodig:
75 gram verse spinazie
1 eetlepel olijfolie
1,5 eetlepel balsamico-azijn
10 zwarte, pitloze olijven
zout
peper

Besprenkel de spinazie met 1 eetlepel olijfolie en 1,5 eetlepel balsamico-azijn, meng dit goed door elkaar. Bestrooi de salade met wat zout en peper. Halveer de zwarte olijven en voeg deze aan de salade toe.

Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gare pasta vervolgens af.
Snijd de paprika in lange, dunne reepjes en versnipper de rode ui. Knijp het partje citroen boven de zalmfilets uit en bestrooi beide kanten van de filets met zout en peper.
Gril de zalmfilets in een grilpan aan beide kanten gaar in ca. 8 minuten.
Schenk een eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan of wok en voeg daaraan de paprika en rode ui toe. Verhit deze ca. 4 minuten. Voeg daarna de saus toe en deze ca. 2 minuten mee verhitten. Als de saus warm is, schep je de gare pasta erdoor heen.

Verdeel de pasta en zalm over de borden, leg de salade ernaast en je heerlijke gezonde maaltijd is klaar!

Waarom dit recept nou zo gezond is? Lees er hier alles over!

Dit artikel is geschreven door Bo Schumacher en Claudia van Vliet, studentes Voeding & Diëtetiek