Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
(Voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 150 g witte chocolade, in stukjes
- 50 g boter
- 3 eieren, gesplitst
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 10 g maïzena
- 50 g poedersuiker
- 2 sinaasappels, schoongeboend
- 1 theelepel gemalen kardemomvruchten
- 1 theelepel kaneel
- 250 ml slagroom
Hoe maak je het?
Om te beginnen verwarm je eerst de oven voor op 175 graden.
Breng vervolgens in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere plan en hang deze boven het kokende water. Laat de chocolade al roerende smelten. Dit heet trouwens au bain-marie. Als alles gesmolten is, laat je het geheel iets afkoelen en klop je de eierdooiers met de likeur erdoor.
Mix nu in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maïzena en de helft van de poedersuiker toe. Voeg het chocolademengsel rustig toe en spatel het luchtig door het eiwit.
Doe het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
Rasp de schil van 1 sinaasappel af. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, kardemom en kaneel inkoken tot er 1 eetlepel overblijft en laat het afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door, klop met de mixer tot het bijna stijf is. Snijd de taart aan tafel aan, de binnenkant is dan nog vloeibaar. Doe er een flinke toef sinaasappelroom op en smullen maar!
Hierbij zijn we aan het einde gekomen van het Ze.nl-kerstmenu. Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb en ik wens jullie veel eetplezier deze Kerst!