Slanke hamburgers

Eten door Redactie Ze.nl

Maar maak eens samen met vriendinnen zelf hamburgers! Het is gezellig, je kunt eindeloos variëren en wij geven je nog een recept en een aantal tips hoe het op een lekkere en slanke manier kan!

Een hamburger die je zelf maakt is veel smaakvoller dan de hamburger die je bij een gemiddelde snackbar eet, omdat je zelf allerlei kruiden en andere lekkere smaakmakers kunt toevoegen. Ook door het gebruik van rundergehakt is deze hamburger veel slanker dan een andere hamburger. Gebruik ook een grillpan: Je hoeft dan geen vet te gebruiken om te bakken en je krijgt die lekkere grillsmaak.

Amerikaanse Cajunhamburger

Voor 4 personen

Ingrediënten voor de hamburger:
400 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
4 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
Knoflook
Cajunkruiden
Peper en zout

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed deze tot 4 platte hamburgers!

Ingrediënten voor de saus:
100 ml crème fraîche halfvol
100 ml yoghurt
½ Spaanse peper, in kleine stukjes
Tijm
Zout

Meng alle ingrediënten goed door elkaar!

Ingrediënten voor het broodje en beleg:
100 gram ijsbergsla (of een ander soort)
4 augurken, in plakjes
200 gram gepofte paprika, in reepjes (uit blik)
4 grote donkere harde bollen

Afwerking
Bak de hamburgers in de grillpan totdat ze lekker knapperig zijn. Leg deze op de opengesneden bollen waarop je de sla hebt neergelegd. Verdeel de augurk en paprika over de hamburgers en sluit af met de saus. Deksel erop en je hebt een makkelijke, lekkere en slanke avondmaaltijd van 412 kcal!

Tips
- Voor de visliefhebbers is een gegrilde tonijn in plaats van het gehakt ook een goede optie. Vegetarisch: Een grote portobello (champignon) is ook heerlijk!
- Culinair: Maak het sausje met half jonge geitenkaas, zodat je een extra smaak hebt bij de hamburger.
- Varieer eindeloos met de verschillende toevoegingen op de hamburger: Denk aan gegrilde courgette of aubergine, champignons, rode ui, komkommer, wortel of ananas. Je kunt je tafelgenoten ook zelf de hamburger laten samenstellen!

Dit artikel is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.