(Voor 4 personen)
Boodschappenlijstje:
2 uien
200 gram spinazie
3 vleestomaten
3 zongedroogde tomaten
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
250 gram risottorijst
1 blikje tomatenpuree
15 gram boter
4 eetlepels parmigiano reggiano/ Parmezaanse kaas
zout
versgemalen peper
Hoe maak ik dit gerecht klaar?
- Snipper allereerst de gepelde uien
- Was (zo nodig) de spinazie en verwijder de dikke steeltjes
- Ontvel de tomaten. Dan doe je op de volgende manier: maak met een mes een kruisje aan de bovenkant van de tomaat en dompel ze vervolgens 30 seconden in kokend water. Nu kun je het velletje er gemakkelijk aftrekken
- Halveer nu de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd ook het vruchtvlees in stukjes
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
- Breng de bouillon aan de kook en houd hem op een laag vuur tegen de kook aan
- Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui hierin
- Voeg nu de rijst en tomatenpuree toe en roer het geheel ongeveer 1 minuut
- Schenk ongeveer 3 dl van de hete bouillon bij de rijst en voeg de gedroogde tomaten toe
- Laat je risotto zachtjes koken totdat de bouillon is opgenomen
- Voeg weer een scheut hete bouillon toe en ga zo al roerende door totdat de risotto gaar is (20-25 minuten) en alle bouillon is opgenomen
- Als laatste roer je de spinazie, de tomaat, de boter en de kaas door het geheel
- Laat het overheerlijke prutje door en door warm worden en de spinazie slinken
- Nog een beetje peper en zout naar smaak, et voilà, je tomatenrisotto is klaar!
Bon appetit!