Lief eitje in 10 minuutjes!
Wat heb je nodig? - Een koekenpan 1. Verwarm wat olie in de koekenpan. Zorg ervoor dat deze niet te warm wordt, we willen geen zwarte eitjes natuurlijk! 2. Breek een ei in het midden van het vormpje. Er loopt vast wel wat ei onder het vormpje door, dus druk dit een beetje naar beneden om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Pas wel op, het vormpje kan warm worden, brand je vingers niet. 3. Haal de uitgelopen stukjes ei voorzichtig weg met een spatel. Laat het ei nog even verder bakken voordat je deze uit de pan haalt. Wat ter variatie natuurlijk ook kan is het volgende: - Gebruik het vormpje om een gat te maken in je boterham, welke je met boter besmeerd hebt. - Je kunt het ei eerst klutsen als je niet zo van ei wit/geel houdt, eventueel mix je er je favoriete kruiden alvast doorheen.Ook (geraspte) kaas of stukjes vlees/groenten klutsen graag mee. - Deze vormpjes zijn ook leuk om te gebruiken wanneer je poffertjes/pannenkoekjes wilt maken in een leuke vorm. Bolletje ijs, wat hagelslag, warme chocoladesaus of vers fruit erbij... Fingerlicking! Geschreven door Babbel |