(voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
400 gram kipfilet
Peper, zout
Bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
½ rode peper
2 theelepels oregano
100 gram plakjes belegen kaas
1 glas droge witte wijn
Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij deze in kleine stukjes.
Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pannetje en bak hierin de ui, knoflook en rode peper licht aan. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het prutje inkoken tot er ongeveer 1 eetlepel over is. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het sausje inkoken totdat er bijna geen vocht meer over is. Breng het op smaak met zout, peper en oregano.
Snij kipfilet in dunne plakjes en bestrooi ze met wat zout, peper en bloem. Verhit de rest van de olijfolie op in een pan en bak de kipfiletjes snel aan beide kanten lichtbruin.
Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de tomatensaus erover. Er leg daar weer een plakje kaas op.
Zet de kip ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden), zodat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Serveer dit gerecht met een lekker pastagerecht of met salade en brood.
Eet smakelijk!
Geschreven door Jet