(Voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
1 courgette
1 rode paprika
1 rode ui
4 tonijnfilets
1 potje pesto of verse pesto, nog lekkerder!
Een grillpan
Olijfolie
Grof zeezout en peper
½ teentje knoflook
Was de groentes en snij ze in langwerpige dunne pakken, snij de ui in grove ringen. Marineer de groentes met olijolie, zeezout, peper en knoflook en laat dit 10 minuten intrekken.
Bak de groenten in de grillpan totdat ze lekker knapperig zijn en zo'n mooie grill-streep hebben.
Wrijf ondertussen de tonijnfilets in met zout en peper. En verdun de pesto met een beetje olijfolie, zodat er een sausje ontstaat.
Als de groentes klaar zijn drappeer je ze alvast mooi op een bordje.
Nu grill je de stukjes tonijn ongeveer 5 min, zodat ze net gaar zijn, maar nog wel een beetje rosé van binnen.
Plaats de stukjes tonijn op de groentes en giet er als laatste een beetje pesto-saus overheen.
Serveer dit eventueel met een lekkere salade en/of gebakken aardappelpartjes.
Geschreven door Jet