Zalige zoetigheden
Het is de kers op de taart tijdens verjaardagen, dé remedie bij liefdesverdriet en absoluut niet te missen tijdens een gezellige meidenavond: zoetigheid. Welke twee heerlijke zoete recepten niet mogen ontbreken? Lees het hier!
Oké, voor de lijn zijn deze recepten natuurlijk killing, maar hé je mag jezelf best eens verwennen. Daarom geeft Ze.nl je twee heerlijke zoete recepten. En ook niet onbelangrijk: het maken van deze lekkernijen is a piece of cake! Succes!
Recept 1: Chocolade-banaan muffins
Wat heb je nodig?
- 180 gr bloem
- 100 gr havermout
- 150 gr suiker
- 1 zakje bakpoeder
- mespunt zout
- 1 ei
- 1 banaan
- 1 appel
- 1 tl caneelpoeder
- 1 el boter
- 125 g yogurt
- 8 el zonnebloemolie
- 100 gr chocoladesnippers
Hoe maak je het?
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het in stukjes. Doe de boter in een pan samen met de appelstukjes, 20 gr suiker en de kaneelpoeder. Laat ongeveer dit ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
- Pureer het mengsel en zet het apart.
- Meng de bloem, havermout, rest van de suiker, bakpoeder en het zout in een kom.
- Klop het ei goed op, zodat het volume toeneemt. Voeg vervolgens het appelmengsel, de yogurt, de zonnebloemolie toe en roer dit voorzichtig om. Snijd de banaan in stukjes en voeg dit ook toe. Voorzichtig blijven omscheppen totdat alles goed is gemengd.
- Voeg beide mengsels snel samen in de kom, zodat een homogene massa onstaat. Voeg de chocoladesnippers toe en verdeel de massa over muffinvorm.
- Verwarm de oven voor op 180° en bak de muffins gedurende 20-25 minuten totdat ze een goudbruine kleur hebben. Laten afkoelen.
Recept 2: Witte chocolade cheesecake
Wat heb je nodig?
(voor acht personen)
- 2 pakjes philadelphia keuken light of naturel à 80 gr)
- 200 gr bastognekoeken
- 75 gr roomboter
- 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet)
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr witte chocoladevlokken
- 3 zakjes klopfix à 8 gram
- 3 dl slagroom
- 75 gr witte en/of donkere chocoladevlokken als topping
Hoe maak je het?
- Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
- Klop de philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
- Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Vervolgens de witte chocoladevlokken en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Versier de taart vlak voor het serveren: bestrooi de taart met donkere of witte chocoladevlokken.
Wat is jouw favoriete zoete recept? Deel het met ons!
Recepten: Smulweb.nl