De vreemde gast

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De vreemde gast

begint gelijk ontzettend spannend met een dreigbrief aan Sabrina Baldini. Wie deze vrouw is, weet je als lezer dan nog niet. Daar kom je pas later in het boek achter. Eerst ben je als lezer getuige van het feit dat een ouder echtpaar 's nachts uit bed gebeld wordt. De man doet op aandringen van zijn vrouw de deur open. Het is mis. Dat weet je meteen. Maar waarom wordt dit echtpaar vermoord?

Het hele boek volg je verschillende personages, bijvoorbeeld de buurvrouw van het vermoorde echtpaar en een aantal medewerksters van jeugdzorg. En dan is er ook nog de weduwe Rebecca Brandt die op een ochtend in juli besluit dat ze niet verder wil leven. De zelfmoordpoging mislukt. Juist op die bewuste dag dat ze haar dood gepland heeft, wordt ze gebeld door een oude vriend die langskomt in haar vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk. Maximilian Kemper is niet alleen. Hij heeft twee lifters, Inga en Marius, meegenomen. Omdat Marius een goede zeiler is, mag het jonge stel de zeilboot van Rebecca en haar overleden man een dagje lenen. Tijdens deze reis slaat het noodlot toe. Marius valt tijdens een zware storm overboord en verdwijnt spoorloos.

Wat er daarna allemaal gebeurt, verklap ik niet. Tenslotte is het verhaal lang niet zo spannend meer als je al weet hoe het afloopt. Als je van niets weet, blijf je constant geboeid. Je wil weten wat er gaat gebeuren en wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor die gruwelijke dood van het oudere echtpaar. Ademhalen lukt me nog, maar de wereld om me heen vergeet ik tijdens het lezen van De Vreemde gast.

De schrijfster is er wat mij betreft in geslaagd om een ontzettend goed boek te schrijven. Het verhaal is niet alleen ontzettend spannend, maar er is meer. Zo schrijft Charlotte Link op vlotte wijze. Daarnaast beschrijft ze alle personages goed, zodat je je echt in kunt leven. Tijdens het lezen, zit je helemaal in het verhaal. Wat ik erg fijn vind, is dat de schrijfster steeds beetje voor beetje iets meer informatie weggeeft, zodat het spannend blijft en je hoofd na de laatste bladzijde niet vol vragen zit. Dit is echt een aanrader voor vrouwen die van psychologische thrillers houden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Charlotte Link
De vreemde gast
430 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1661-3
Adviesprijs: 17,90 euro