Sterren dansen op het ijs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Sterren Dansen Op Het IJs namen Jody Bernal, Maud, Leontien van Moorsel, Marga Scheide, Annamarie Thomas, João Varela, Mari van de Ven, Hein Vergeer, Ellemieke Vermolen, Laura Vlasblom en Klaas Wilting het tegen elkaar op. Deze bekende Nederlanders, waarvan de meeste nog nooit geschaatst hadden, dansten samen met een professionele ijsdanspartner. Ze werden door een deskundige jury beoordeeld en daarnaast kon het publiek stemmen. Iedere week namen de twee slechtst scorende kandidaten het tegen elkaar op in de skate-off. De winnaar ging door. Voor de verliezer was het schaatsavontuur ten einde. Uiteindelijk heeft Hein Vergeer de finale gewonnen van Jody Bernal.

De dvd bevat alle hoogtepunten uit de verschillende shows. Het is natuurlijk erg leuk om al die ijsdansen, de zenuwachtige smoeltjes, valpartijen, het afscheid nemen en backstage reacties te zien. Toch is er één minpuntje. Voor iedere nieuwe show wordt de leader van het programma, ingezongen door presentator Gerard Joling, weer ingestart. Dat was ik na een tijdje toch wel beu.

Naast al die mooie momenten uit de shows kun je genieten van verschillende fragmenten. Zo worden een aantal danspartners voorgesteld, zien we hoe goed de BN-ers en hun partner elkaar kennen, gaan we met de sterren mee op balletles en kijken we naar hoe het er thuis bij Klaas Wilting aan toe gaat. Daarnaast krijg je meer info over de choreografie, schaatsterminologie en de jurering. De dvd bevat daarnaast nog een handig booklet met foto's, wedstrijdverloop en biografie van alle sterren. Altijd handig om even op te zoeken wie Marga Scheide nu eigenlijk is.

Ik vond Sterren Dansen Op Het IJs een middelmatige dvd. Het is natuurlijk leuk om die dansen weer te zien en die extra fragmenten. Toch gaat mij hart er niet sneller van kloppen, waarschijnlijk komt dat door die verschrikkelijke begintune die ik steeds weer moest aanhoren tussen de verschillende shows. Als de makers van deze dvd die nu één keer hadden gebruikt en daarna voor een mooie overgang van show naar show hadden gezorgd, had ik meer genoten van deze dvd.



Sterren Dansen Op Het IJs
met o.a. Jody Bernal, Maud en Ellemieke Vermolen
Speelduur: circa 141 minuten
Uitgebracht door: Strengholt MultiMedia
Adviesprijs: 14,95 euro
Adviesleeftijd: alle leeftijden