Beroemd tot in het graf

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Tijdens het onderzoek blijkt er in dit boek geen plaats te zijn voor Mama Cass. Zij stikte niet in een kipsandwich. En ook Tiny Tim stierf niet tijdens het zingen van Tiptoe through the tulips. "Men zou het kennelijk graag zo hebben gezien. Dergelijke broodjes aap heb ik proberen te vermijden, hoe smakelijk ze soms ook zijn", meldt de schrijfster in haar voorwoord. Met haar laatste woorden horror et misericordia ofwel 'huiver en voel mee', is de toon gezet.

Wie er dan wel op merkwaardige wijze zijn gestorven? Zonder veel te verklappen kan ik wel een aantal bijzondere voorvallen noemen. Zo is een bloedneus tijdens zijn huwelijksnacht Attila de Hun fataal geworden. Verdronk worstelaar Yusuf Ismail aan zijn hebzucht. En een deskundige fellatio werd een Franse president fataal. Verder wordt in dit boek het leven, maar met name de bijzondere dood, van onder andere Willem de Veroveraar, Isadora Duncan, Pocahontas, Antoni Gaudi en Vic Morrow beschreven.

Beroemd tot in het graf is een interessant boek, waarin een bonte verzameling figuren uit de eerste tot en met de twintigste eeuw de revue passeert. De schrijfster heeft de soms taaie historische stof met vleugje humor kunnen omlijsten, waardoor het boekje als een trein leest. Het is echt een leuk cadeau voor de liefhebber van bizarre feitjes!


Beroemd tot in het graf
Corine Kisling
166 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044322354