De 3 Baritons hoef je niet te missen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De 3 Baritons vierden op 25 en 26 mei in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam hun comeback. Met begeleiding van het l'Orchestra Particolare, onder leiding van Maurice Luttikhuis, werd het publiek verrast met een bijzonder optreden. Zo lieten de heren allerlei vocale hoogstandjes horen. De liefhebbers zullen dan ook blij zijn met het feit dat de heren weer samen op het podium staan, want op dat moment hebben ze tien jaar moeten wachten.

Het lange wachten wordt beloond. Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker schitteren echt op het podium. Je ziet de chemie tussen de heren, die inmiddels goed bevriend zijn met elkaar. Dat zie je bijvoorbeeld tijdens de Italiaanse Medley, waarin bekende nummers als O Sole Mio en Mama ten gehore worden gebracht. Vol passie presenteren ze deze nummers waar de Italianen zo trots op zijn.

Misschien ligt het klassieke genre dat de heren ten gehore brengen, niet iedereen. Toch vind ik niet dat je al bij voorbaat moet zeggen dat dit niks voor je is. Het is namelijk een heel gevarieerd concert geworden waarin opera, operette, musical, evergreens en Iers repertoire elkaar in een vlot tempo afwisselen.

De registratie van dit concert past perfect bij dit genre. We krijgen mooie shots van de muzikanten die vol overgave de heren ondersteunen. Maar hoe mooi de beelden ook zijn, om eerlijk te zijn kijk je natuurlijk niet zo vaak naar een concertregistratie. Dankzij de cd-opname die toegevoegd is, kun je nu echt overal van Ernst Daniël Smid, Henk Poort, Marco Bakker en het l'Orchestra Particolare genieten. Dat is echt een geweldige keuze!

Afbeelding verwijderd door redactie

De 3 Bartions Live in Concert
The Classics
DVD + CD
Speelduur: ongeveer 60 minuten
Uitgebracht door: Foreign Media Music
www.3baritons.nl