Genieten van kerstmuziek?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
A Jazz & Blues Christmas

begint met de Christmas Celebration van blueslegende B.B. King. Een vrolijk up-tempo nummer, zonder irritante kerstbelletjes. Opgelucht luister ik verder en hoor na een aantal nummers een bekend liedje. Ray Charles klinkt met een soulversie van Rudolph the Red-Nosed Reindeer door mijn boxen. Misschien niet zo bekend, maar ze klinkt net zo heerlijk als de heren die ik eerder noemde, is de jonge Canadese zangeres Emilie-Claire Barlow. Zij heeft het nummer Santa Baby bewerkt.

Eigenlijk vind ik dat je kerstmuziek alleen in december moet draaien, maar nu geniet ik zelfs in oktober al van de fijne nummers. Je kunt duidelijk horen dat ze bij Putumayo verstand van muziek hebben. Door B.B. King, Ray Charles en Emilie-Claire Barlow te combineren met kerstliederen van Charles Brown, Randy Greer en Ignasi Terraza Trio, The Ramsey Lewis Trio, The Dukes of Dixieland feat. Luther Kent, Topsy Chapman en Lars Edegrand, Riff Ruffin en de Mighty Blue Kings, is dit echt een heel gevarieerd album geworden. Een album dat volgens mij niet mag ontbreken in de collectie van iedere jazz- en bluesliefhebber.

Als je aankomende Kerst je vrienden of familie wil verrassen tijdens het kerstdiner, zet dan deze cd op. Terwijl je op de achtergrond geniet van sfeervolle nummers, word je in je gesprek in ieder geval niet gestoord door een mix van de traditionele kerstbelletjes.


A Jazz & Blues Christmas
Various Artists met onder andere B.B. King en Ray Charles
Uitgebracht door: Putumayo World Music
EAN: 0790248028521