Het favoriete gerecht van Marjolein Teepen
* 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak)
* 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi
* 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
* 1 steranijs
* 1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt
* 2 eetlepels sojasaus
* 75 g taugé
* 750 g sugarsnaps
* 75 g shii-take, in plakjes
* 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes
* 2 eetlepels verse koriander, gehakt
Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul, terwijl die staan te koken, een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus. Laat de noedels wanneer ze gaar zijn uitlekken en verdeel ze over twee kommen. Doe de groenten in de gearomatiseerde bouillon wanneer die kookt. De groenten moeten binnen 2 minuten gaar zijn. Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels. Strooi ten slotte de koriander over de noedelsoep.
Persoonlijke noot van Nigella Lawson
"Het geven van voorschriften voor een noedelsoep lijkt in te druisen tegen het karakter van wat je wilt maken. Wanneer ik behoefte heb aan noedelsoep ben ik bepaald niet in de stemming om te gaan meten en wegen. Ik warm de een of andere bouillon op en gooi er wat groenten in die nog in de groentela van de koelkast verstopt liggen en verder de gezelligste noedels die ik kan vinden. Je kunt er nog andere dingen indoen - wat reepjes kip of, aan het eind, wat flintertjes rauwe tonijn of zalm - maar over het algemeen gaat het mij eigenlijk alleen maar om de bouillon met groenten en de noedels zelf. Hoe dan ook, hier heb je een blauwdruk. Laat je er niet door inperken, houd je er alleen aan als je je daardoor geholpen voelt."
Bron: Iens recepten.nl