Achtergrond: Tien harde feiten over mannen en vrouwen.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
[doclib][/doclib]

Wat vinden mannen nu echt opwindend? Waar liggen vrouwen hele nachten over te piekeren? Wat zijn de tekenen dat het goed gaat met je relatie? Wij hebben tien harde feiten over mannen en vrouwen voor je verzameld:

1. Vrouwen vallen op onbereikbare mannen
Val jij net als Lucy (gespeeld door Kirstin Davis uit Sex and the City) op de ‘Salvadores’ in je leven? Ofwel mannen die onbereikbaar lijken? Je bent niet de enige. Volgens Amerikaans onderzoek vallen vrouwen eerder op mannen die getrouwd zijn en daardoor dus onbereikbaar zijn. Binnen het onderzoek kregen de vrouwen middelmatig aantrekkelijke mannen te zien. Ook kregen de vrouwen te horen of de man in kwestie wel of niet getrouwd was. 90% van de vrouwen gaf aan de getrouwde mannen te zien zitten. Het zou ook kunnen dat de vrouwen op getrouwde mannen vallen omdat ze al voorgeselecteerd werden door een andere vrouw en geen moeite hebben om zich te binden. Mannen daarentegen zijn helemaal niet geïnteresseerd in de sociale status van een vrouw.


2. Mannen worden vreselijk zenuwachtig over al dat geklets over emoties
Mannen kletsen sowieso minder. Een gemiddelde man gebruikt per dag 2000 woorden en drie tonen volgens de Amerikaanse psycholoog Haltzman. Lijkt dat veel? Nou nee, de gemiddelde vrouw gebruikt namelijk 7000 woorden met vijf verschillende tonen. Diezelfde psycholoog ontdekte ook dat mannen dingen minder goed intuïtief aanvoelen. Mannen hebben dus hulp nodig bij het uitzoeken wat ze moeten doen. Het stressniveau van de man verhoogt enorm tijdens het praten over emoties volgens Haltzman.

3. Getrouwde mannen zijn rijker en hebben meer seks
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat getrouwde mannen technieken hebben aangeleerd waardoor ze hun huwelijk in stand weten te houden en gelukkig zijn. Dit is een subtiel leerproces dat zonder hulp verloopt. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat getrouwde mannen meer seks hebben, meer geld verdienen en evenwichtiger in het leven staan. Het huwelijk is gezond voor de man. Het verlaagt allerlei gezondheidsrisico’s.


4. Seksfrequentie is afhankelijk van je leeftijd, niet van de duur van je relatie
Vaak wordt gedacht dat mensen binnen een langdurige relatie minder seks hebben omdat ze op elkaar uitgekeken zijn en de passie verdwijnt. Niets is minder waar volgens een universiteit in Helsinki. Het is niet de duur van je relatie die telt, maar je leeftijd! Zolang een man zich sexy en aantrekkelijk voelt, zal hij seksueel actief blijven. Vrouwen blijven seksueel actief zolang ze seks belangrijk vinden en een gezonde partner hebben. Hoe ouder je wordt hoe minder frequent je seks hebt, ook als je net een nieuwe vlam vol passie ontmoet hebt.

5. Aan de hand van 8 signalen kan je bepalen of je gelukkig wordt
Tenminste volgens psycholoog Huub Buijssen uit Tilburg. Hij heeft voor het eerst de geheime formule voor een gelukkige relatie openbaar gemaakt: nummer één is levenslust. Lust voor het leven werkt namelijk besmettelijk. Twee is het huwelijk van je ouders. Een huwelijk vol geborgenheid en liefde is een voorbeeld dat gevolgd wordt. Het derde signaal is ouderliefde. Hierin is voornamelijk de band tussen moeder en zoon en vader en dochter belangrijk. Deze relatie voorspelt veel over de relatie met je partner. De vierde voorspeller is opkijken. Vrouwen kijken graag tegen hun man op en mannen willen bewondering. Deze wisselwerking houdt de relatie gaande. Ook eenzelfde achtergrond is belangrijk. Hoe meer deze op elkaar lijken des te groter de kans dat je samen gelukkig wordt. Het zesde teken is of je qua karakter op elkaar lijkt. Met name op het gebied van zorgvuldigheid en verdraagzaamheid. Verder is het belangrijk dat je dezelfde interesses hebt. Zonder dezelfde raakvlakken verlies je snel gesprekstof. De laatste voorspeller is volgens Buijssen de psychische gezondheid. Zware psychische aandoeningen zoals verslavingen leiden tot een onevenwichtige relatie. Buijssen stelt dat niemand hoog zal scoren op alle acht signalen en dat er altijd gewerkt moet worden aan een relatie.

6. In een gelukkige relatie lijkt je partner op je vader of moeder, broer of zus.
Klinkt dit gek? Iedereen kent wel een stel waarbij de partners wel broer en zus hadden kunnen zijn qua uiterlijk. Uit een artikel uit ‘Psyche & Brein’ blijkt dat we houden van het bekende. Als je partner op jou lijkt wat betreft postuur of vorm van gezicht komt dat omdat je iets herkent en je je daardoor vertrouwd en veilig voelt. Lijkt je partner niet op jou, dan zou het goed kunnen dat hij of zij trekjes heeft van je vader of moeder. Ook dit herken je en associeer je met onvoorwaardelijke liefde. Het is maar goed ook dat je iemand uitkiest van gelijke aantrekkelijkheid, want dan is de kans dat je langer bij elkaar blijft groter. Een veel aantrekkelijkere partner kan voor onzekerheid en jaloezie zorgen.

7. In een gelukkige relatie zal het DNA van je partner sterk verschillen met dat van jou
Uit onderzoek in Brazilië is gebleken dat de verschillen in DNA tussen gehuwde partners groter zijn dan tussen mensen die geen relatie met elkaar hebben. Hoe groter het verschil in genen, hoe groter de kans op een relatie. De gedachte hierachter is volgens de onderzoekers dat meer genetische variatie zorgt voor een gezonder nageslacht.

8. De man wordt het gelukkigst van een jongere, beter opgeleide vrouw
Dit is één van de bevindingen uit een onderzoek van Dr. Fragniere, verbonden aan de universiteit van Bath. Hij interviewde meer dan 1500 stellen en herhaalde dit onderzoek vijf jaar later om te kijken wie nog steeds gelukkig was samen. Bij de stellen die nog zwijmelend tegenover hem zaten, was de vrouw jonger en beter opgeleid.

9. Nooit ruzie maken leidt tot een goede en langdurige relatie
Volgens Webb, auteur van “50 secrets of blissful relationships” is geen ruzie maken een belangrijk ingrediënt van een goede relatie. Zijn aanname wordt gestaafd door een stel dat al ruim 75 jaar bij elkaar is. Hij is 105, zij is 95 (en waarschijnlijk beter opgeleid) en ze maken nooit ruzie. Ze zijn wel eens knorrig, maar echt ruzie maken daar doen ze niet aan mee.

10. Tien, nee elf jaar is de gemiddelde termijn van een huwelijk
Volgens Frank Furedi, socioloog van beroep, blijven mensen alleen maar bij elkaar als ze er individueel voordeel uit kunnen halen. Zodra dit ophoudt zal ook de relatie eindigen. De gemiddelde duur van een huwelijk komt uit op 11 jaar volgens Brits onderzoek. In 2007 was dit nog 11,5 jaar. Geen zorg als je nu net 11 jaar met je partner samen bent. Het zijn enkel gemiddelden. Maar blijf samen leuke dingen doen, zoals met zijn tweetjes naar COUPLES RETREAT gaan kijken vanaf 19 november in de bioscoop. Hollywood favorieten Vince Vaughn (The Wedding Crashers), Kristin Davis (Sex and the City), Jon Favreau (Something´s Gotta Give), Jason Bateman (Juno), Malin Akerman (Watchmen) en Kristen Bell (Heroes) laten zien hoe het wel en niet moet in een relatie! Hier kan je alvast de trailer bekijken