Recept: Scroppino

Eten door Madelon
Krijg je eters en wil je indruk maken, maar niet al te veel moeite doen? Of heb je gewoon zin in wat anders als toetje, in plaats van de standaard vanillevla met slagroom? Maak dan scroppino. Oh zo heerlijk én makkelijk te maken!

Scroppino klinkt chique, maar is gemakkelijk in je eigen keuken te maken. Het drankje komt van origine uit Italië en is pas een paar jaar geleden hip en happening geworden over de landsgrenzen. Serveer het heerlijke drankje als tussen- of nagerecht in mooie glazen met een rietje, en het is een prachtige aanvulling op je diner.

Wat heb je nodig?
(voor vijf personen)

  • 200 gr citroenijs
  • 100 gr vanilleijs
  • 500 ml prosecco
  • Een flinke scheut limoncello of vodka
  • 100 ml ongezoete room


Hoe maak je het?
  1. Pak een mengmachine, of gebruik een grote kom en een handmixer.
  2. Doe het citroen- en vanilleijs in de kom en verdun het met de prosecco, totdat het de dikte van een milkshake heeft. Schep het mengsel een paar keer om.
  3. Voeg de limoncello/vodka en de room aan dit mengsel toe en mix het, net zolang totdat alles mooi vermengd is.
  4. Serveer de scroppino zo koud mogelijk (bewaar het bij voorkeur eventjes in de vriezer) in een mooi (champagne)glas.

DrinkZe!
Bron: Smulweb
Fotocredit: Kookclub Screve