Griekse salades
Organiseer je binnenkort een feestje of een barbecue? Je gasten zullen smullen van deze Griekse salades! Ze zijn erg lekker op een stukje (Turks) brood of bij gegrild vlees. Het beste is wel om het een dag van tevoren klaar te maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tzatziki
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Melitzanosalata
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Tzatziki
Wat heb je nodig?
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 3 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde dille
- halve citroen
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Was de komkommer en snijd de kontjes eraf. Rasp de komkommer. Laat de komkommer hierna goed uitlekken in een vergiet of zeef (druk eventueel het vocht eruit).
- Doe de yoghurt in een mengkom en knijp drie teentjes knoflook boven de yoghurt uit.
- Voeg vervolgens een eetlepel olijfolie en een eetlepel gedroogde dille aan het yoghurtmengsel toe.
- Knijp het sap van een halve citroen uit over de yoghurt (let op de pitjes!) en voeg als laatst de geraspte komkommer toe.
- Meng het geheel goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Met peper mag je best royaal zijn, maar pas op met zout.
Melitzanosalata
Wat heb je nodig?
- 2 grote aubergines
- 200 gr feta
- 2 tomaten
- 1 el mayonaise
- 4 tenen knoflook
- enkele druppels citroensap
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Laat de aubergines daarna ongeveer 45 minuten bakken in de oven.
- Ontvel de tomaten en aubergines (laat de aubergines wel even afkoelen als je ze uit de oven haalt!).
- Pureer de tomaten en aubergines met de staafmixer. Doe de gepureerde groente vervolgens in een zeef en druk het vocht eruit. Hierna doe je het mengsel in een mengkom.
- Verkruimel de feta en doe deze samen met de mayonaise en knoflook bij het auberginemengsel.
- Meng het geheel goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
EetZe!
Bron: Smulweb