De lekkerste ontbijtjes
Ben je een beetje uitgekeken op je standaard ontbijt met bruine boterham en een glas yoghurtdrink? Probeer dan eens één van deze ontbijtjes. Ze zijn gegarandeerd lekker, voedzaam en gemakkelijk te maken. EetZe!
Homemade muesli
De muesli uit de supermarkt is lekker, maar zit vaak propvol suiker, dus hoe leuk (én gezond) is het om je eigen muesli te maken?
Wat heb je nodig?
- Verzameling van noten, granen en/of zaden die je lekker vindt: gehakte hazelnoten, gerstvlokken, pinda's geschaafde amandelen, havervlokken, zonnebloempitten en pompoenpitten.
- Eigen touch door middel van bijvoorbeeld gedroogde cranberry's, abrikozen, bosbessen, gember, rozijnen, kokosvlokken, kleine sinaasappel- of citroenschilletjes of chocovlokken (oké, iets minder gezond.)
- (Ongezoete) appelsap
- Honing
- Kaneelpoeder
Hoe maak je het?
- Doe alles in een ovenschaal en voeg een klein scheutje (ongezoete) appelsap toe.
- Besprenkel het mengel met wat honing en een snufje kaneelpoeder.
- Bak de muesli 30 minuten op 160 graden in de oven. Laat het afkoelen en klaar is je homemade muesli!
Gebakken ei in paprikaring
Een gebakken eitje is een goede start van de dag. Geef er een leuke twist aan door paprika toe te voegen. Dit gerecht is supersimpel om te maken.
Wat heb je nodig?
- 3 verschillende kleuren paprika's
- 3 eieren
- Boter
Hoe maak je het?
- Snijd een paprika (kleur naar keuze) doormidden en vervolgens in ringetjes.
- Leg deze ringetjes in een koekenpan en bak hierin je eitje zoals je dat normaal ook zou doen. Easypeasy!
De Engelsen eten scones bij hun high tea, maar waarom zou je deze heerlijke baksels niet gewoon als ontbijt eten? Scones zijn heel gemakkelijk zelf te maken.
Wat heb je nodig?
- Bakblik
- Bakpapier
- Uitstekertjes (muffinvorm kan ook)
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 50 gr boter of margarine
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el suiker
- 3/4 dl melk
- 1 ei
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed het bakblik met het bakpapier.
- Zeef het bakmeel en het bakpoeder boven een kom en voeg de vanillesuiker, de suiker en de boter (in kleine klontjes) toe.
- Klop het ei met de melk los (bewaar een eetlepel), voeg dit mengsel bij het bakmeel en kneed het tot een bal.
- Rol het deeg uit tot een lap van 2,5 centimeter dik. Steek acht rondjes uit het deeg (of vul de muffinvorm) en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk het deeg met het de achtergehouden eetlepel melk. Na tien minuten in de oven zijn de scones klaar. Lekker met een grote pot thee en veel slagroom en jam!
EetZe!
Fotocredits eieren: apronstringsblog.com