Recept: Taartjes met geitenkaas en uienconfijt
Een heerlijk en makkelijk te maken voorgerecht. De zoete vincotto combineert prachtig met de lichtzure smaak van de geitenkaas en de zoute smaak van het spek. Serveer de taartjes met een frisse sauvignon blanc.
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
Hoe maak je het?
EetZe!
Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.
Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.
Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.
Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 plakjes spek
- 4 tl uienconfijt
- zachte romige geitenkaas
- geklutst eitje, om de taartjes in te kwasten
- gemengde sla naar keuze
- vincotto of crema di balsamico
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 220 graden voor en laat ondertussen de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.
- Beleg elk plakje bladerdeeg met een plakje spek, 1 theelepel uienconfijt en wat geitenkaas. Vouw de puntjes van het bladerdeeg naar het midden toe en kwast de taartjes in met een beetje geklutst ei.
- Bak ze 10-12 minuutjes of tot ze goudbruin zijn.
- Leg wat sla op elk bord en druppel er een beetje van de vincotto over heen.
- Leg het warme taartje op de sla en serveer meteen. Lekker met een frisse sauvignon blanc.
Wil je het recept 'zien'? Bekijk dan hier de How To op video!
EetZe!
Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.
Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.
Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.
Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!