Recept: Gevulde tomaten

Eten door Paola
Tomaten zijn niet alleen lekker in koude salades. Ze zijn ook heerlijk uit de oven, gevuld met een pittig mengsel van gehakt en kruiden en geserveerd over warme rijst. Serveer dit mooie gerecht met een sappige Chianti.

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
  • 8 mooie tomaten, het liefst biologisch
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijgehakt
  • 300-350 gr halfom gehakt
  • 40 gr vers broodkruim
  • 2 tl herbes de provence
  • handvol peterselie
  • 2 el ketchup
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ei, licht geklutst
  • zeezout en versgemalen peper, naar smaak

Hoe maak je het?
  1. Oven op 210°C voorverwarmen en een ovenschaal licht met olijfolie invetten.
  2. Snij de bovenkant van de tomaten af en maak ze hol met gebruik van een lepel. De tomatenkapjes niet weggooien.
  3. Besprenkel de binnenkant van de tomaten met zeezout en leg ze ondersteboven op keukenpapier terwijl je doorgaat met de rest van het recept.
  4. Verwarm de olijfolie en laat de sjalotjes en de knoflook 3-5 minuten zachtjes zweten.
  5. Doe het gehakt in een grote kom samen met het broodkruim, herbes de provence, peterselie, ketchup, pijnboompitten, ei en mengsel van sjalotjes en knoflook. Meng alles met je handen.
  6. Verdeel het mengsel over de uitgeholde tomaten en doe ze in de schaal. Besprenkel het gerecht met olijfolie en doe het in de oven gedurende 30 minuten.
  7. Haal het gerecht uit de oven, doe de kapjes op de tomaten en zet het weer 20 minuten in de oven. Serveer de tomaten (en de tomatenjus!) over rijst.
EetZe!



Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.

Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.

Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.


Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!