Recept: Gemarineerde geitenkaasjes
In dit recept worden zachte, romige geitenkaasjes gemarineerd in geurige kruiden, citroenschil en een vleugje peper. Niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken. Bewaar de olie voor in de dressing. Ook ideaal als eetbaar cadeau!
Wat heb je nodig?
(Voor 6 stuks)
- 125 gr zachte geitenkaas (chèvre frais)
- 4 el sterke chilliolie
- 1 tl roze peperkorels
- 2 kleine gedroogde chillipepertjes
- klein bosje verse tijm
- 4 reepjes citroenschil (van een onbespoten citroen)
- genoeg goede extra vergie olijfolie om de pot te vullen (ongeveer 450ml)
Hoe maak je het?
- Steriliseer een jampot van een halve liter, zij het door deze te koken of hem in de afwasmachine te doen net voordat je hem gebruikt.
- Doe de kaasjes in de pot, voeg alle ingredientën toe en doe de pot dicht.
- Zet deze in de koelkast gedurende een maand. De kaasjes zijn heerlijk in een salade en de olie kan je in een sladressing gebruiken.
EetZe!
Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.
Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.
Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.
Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!
Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente.
Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines.
Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op mijnzoeteleven.blogspot.nl.
Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!