10x Kookboeken voor Kerst

Eten door Madelon
Kerst komt eraan! En dat betekent natuurlijk heerlijk eten, drie-, vier- of vijfgangenmenu?s en lekker lang tafelen met lieve mensen. Maar wat ga je dit jaar weer op tafel zetten??! Wellicht kunnen deze boeken je daarbij helpen!

Jamie in 15 minuten
Jamie in 15 minuten

is het nieuwste kookboek van chefkok Jamie Oliver. Met dit boek leert hij je gerechten op tafel zetten in maximaal een kwartier? Ideaal wanneer je een drukke Kerst tegemoet gaat! Het boek bevat naast heerlijke gerechten met kip, rund, varken, lam, vis ook soepen, pasta?s én ontbijtrecepten. Ook is het boek leuk om gewoon doorheen te bladeren, want Jamie heeft ook prachtige foto?s uitgekozen om te prijken in het boek.

Jamie in 15 minuten, ISBN 9021552760, ? 29,95


190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse
Hij bezit meer dan twintig restaurants en precies twintig Michelinsterren: Alain Ducasse. Maar deze meesterchef kan meer dan alleen koken en dat laat hij zien met het uitbrengen van zijn nieuwste kookboek: 190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse. Dit prachtige kookboek bevat meer dan 2000 foto?s, waarmee hij zijn recepten stap voor stap uitlegt. Ook al is mr. Ducasse een chefkok van topniveau, deze recepten zijn ook toegankelijk voor amateurkoks zoals jij en ik. Gegarandeerd dat je met deze gerechten hoge ogen gooit tijdens Kerst!

190 recepten uit de kookschool van Alain Ducasse, ISBN 9077902104, ? 39,95

Reis om de wereld in 80 gerechten
Dit heerlijk culturele kookboek zorgt ervoor dat je een reis om de wereld maakt, met allerlei bekende chefs als reisgids. Maak voor Kerst op z?n Europees gevulde camembert, proef Oriëntaalse kruiden in een kop geurige linzensoep of nip aan een feestelijke, Indiase granaatappelchampagnecocktail. Met tachtig verschillende, wereldse gerechten kan jouw Kerst niets anders dan een succes worden!

Reis om de wereld in 80 gerechten, ISBN 9021552310, ? 24,95


Het complete Kerst kookboek
Het complete Kerst kookboek is letterlijk een compleet kookboek voor Kerst. Niet alleen wordt er aandacht gegeven aan de klassieke hoofdgerechten, ook lees je hoe je lekkere, vegetarische gerechten moet maken, wat voor cocktails je moet serveren, tips en trucs om het diner voor te bereiden én zelfs receptjes voor de restjes. Zo heb je er op derde kerstdag dus ook nog iets aan!

Het complete Kerst kookboek, ISBN 9054263954, ? 12,99


Made in Sicily

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Met dit kookboek neemt hij je mee naar Sicilië, om hier de culinaire rijkdom van het eiland te ontdekken. Jouw Kerst komt met dit boek dus helemaal in Italiaanse sferen!

Made in Sicily, ISBN 9072975103, ? 34,95




Ricardo
Ricardo van Ede, de topchef die op zijn 21e een Michelinster kreeg, schreef dit kookboek om mensen eens te laten kijken naar de kwaliteit van hun eten. In dit boek staan niet alleen heerlijke recepten, ook beschrijft hij zijn motivatie om te koken en om een écht briljante maaltijd op tafel te zetten. Alledaagse producten als de aardappel, kabeljauw, het ei en de tomaat komen aan de orde, maar ook minder voor de hand liggende onderwerpen als kookboeken, bier, zout en azijn krijgen de aandacht. De recepten bevatten geen poespas en zijn uitdagend. Zeker een aanrader voor de Kerst!

Ricardo, ISBN 9461560621, ? 24,95

Kerst
Of je deze Kerst nu een lekkere kerstbrunch maakt of een uitgebreid, traditioneel kerstdiner: voor beide geeft het boek Kerst uit de serie Kook genoeg recepten. Naast grotere vlees- en gevogeltegerechten (gevulde kalkoen!) biedt het boek ook suggesties voor smakelijke vegetarische gerechten. En ook aan de lekkere trek is gedacht: het boek bevat een aantal hoofdstukken over kerstgebak en kerstkoekjes. Eet smakelijk!

Kerst, ISBN 9036629004, ? 9,95



Het Nederlands Viskookboek

Bereid deze Kerst eens wat anders en denk aan lekkere vis! Schrijver Bart van Olphen vertelt het verhaal achter eerlijke en gezonde vis. Met ruim zestig verschillende recepten laat dit boek zien hoe verschillende Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die ingewikkeld klinken (tong in botersaus, op de huid gebakken kabeljauw, dagverse sushi), maar verrassend makkelijk te maken zijn.

Het Nederlands Viskookboek, ISBN 9048809819, ? 29,90


Nigellissima

Nigella Lawson: welke kookliefhebber kent haar niet? In Nigellissima belicht ze de heerlijke keuken van haar roots: de Italiaanse. Het resultaat is Italiaans eten op zijn goddelijkst. Van pasta tot desserts, van traditioneel tot modern, makkelijk en lekker. Met dit boek kan jij van jouw Kerst een Italiaans feestje maken.

Nigellissima, ISBN 9045022400, ? 29,95


Culinair koken met kaas
Culinair koken met kaas is geen doorsneeboek over kaas of een naslagwerk over de verschillende kaassoorten die er bestaan. Dit boek laat juist zien hoe je die enorme variëteit aan kaassoorten makkelijk kan bereiden. Enorm leuk als je met Kerst een kaasplankje wil serveren! Maar dit boek is daarnaast niet alleen geschikt als je wil kaasfonduen. Met creatieve recepten als gefrituurde courgettebloemen met tomme de ma grande-mère en citrushoning, varkenshaasspiezen met oude Goudse en abrikozenmosterd en verse ricottatorta met wilde lenteui zet jij deze Kerst een prachtmaal op tafel.

Culinair koken met kaas, ISBN 9045202476, ? 29,95

Welk kookboek ga jij deze Kerst gebruiken?