Recept: Kastanjes poffen
Zin in iets aparts? Wat dacht je van kastanjes poffen in de oven? Het is heel erg makkelijk, zolang je maar weet wat je moet doen! Bovendien is het lekker als tussendoortje. Lees en bekijk hier het recept!
Wat heb je nodig?
- Tamme kastanjes
- Broodmes
- Zout
Hoe maak je het?
- Maak de kastanjes schoon en snijd ze in door er een kruis bovenop te zetten. Dit zorgt ervoor dat de kastanjes niet ontploffen.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met het kruis omhoog. Op deze manier kan de stoom ontsnappen in de oven.
- Strooi er nog een klein beetje zout op om het iets meer smaak te geven, dit kun je ook op het einde doen.
- Stop de ovenplaat in een oven van 220 graden voor ongeveer 10 minuten.
-
Als de kastanjes goed open zijn gegaan leg je ze gelijk nog even in een theedoek en vouw je deze dicht zodat het nog even na kan stomen en garen.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten, kijk op de website van Kookse.tv.