Recept: Chocoladetaart met peer

Eten door Redactie Ze.nl
Zin in chocolade? Dan hebben wij nu een mooie tip voor je! Om eens een keer wat anders te serveren dan good old brownies of chocoladetaart, maak je met dit recept in een handomdraai een chocoladetaart? met peer!

Wat heb je nodig?
  • 200 gr. suiker
  • 100 ml. plantaardige olie
  • 5 eieren
  • 175 gr. patent bloem
  • 1 volle eetl. cacaopoeder
  • 0,5 theel. kaneel
  • 0,5 theel. koekkruiden
  • 0,5 theel. gember
  • 4 grote peren ( ± 600 gr.) geschild en in blokjes
  • Poedersuiker en kaneel om eroverheen te strooien

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven op 180°C en bekleed een springvorm van 23 centimeter met bakpapier.
  2. Kluts met de hand of met een keukenmachine de eieren en de suiker totdat het mengsel lichtgeel en dikker is ( ± 5 minuten). Roer de olie erdoor tot een glad mengsel.
  3. Schep de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel, koekkruiden en gemberpoeder door het eimengsel totdat alles goed is opgenomen. Schep de blokjes peer erdoor en giet het mengsel in de springvorm.
  4. Bak de cake af in 45 tot 50 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv