Recept: Aspergetaart
Nu Pasen alweer achter de rug is, hebben we nog meer zin in de lente gekregen! En welke bijzondere groente hoort er bij dit seizoen? Juist, de asperge. En van dit witte goud kun je een heerlijke taart maken!
Hoe maak je het?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.
Met de maand april is ook het aspergeseizoen weer begonnen. En omdat de verse asperges maar zes weken in de supermarkt liggen, wordt de groente ook wel de koningin der groenten genoemd. Reden genoeg om er iets heerlijks van te maken. Zoals dit heerlijke taartje voor bij de lunch, als voorgerecht of als complete maaltijd. De keuze is aan jou!
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
- 500 gr. witte asperges, geschild
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 250 ml creme fraiche
- 60 gr. grana pandano
- 75 gr. parmaham
- basilicum, ter garnering
- peper/ zout
Hoe maak je het?
- Verwijder ongeveer 3 cm van de uiteinden van de asperges en kook ze in water met een snufje zout in 15 minuten gaar.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de deegplakjes iets overlappend op de bakplaat.
- Druk de naden aan. Vouw de rand 1 cm om.
- Meng de creme fraiche met de kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Strijk de kaasroom over de deegbodem, laat de rand vrij. Laat de asperges goed uitlekken en leg ze op de room.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 min goudbruin en gaar.
-
Leg de taart op een schaal verdeel er de ham losjes over, halveer de plakken eventueel. Bestrooi met de basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie en peper naar smaak.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.