Recept: Asperges met gamba?s

Eten door Redactie Ze.nl
Ieder jaar wanneer mei zijn intrede doet, is het voor de culinaire liefhebbers onder ons genieten geblazen? met asperges! En hoewel je er wel van moet houden, hebben recepten met asperges altijd sterrenallure.

Wat heb je nodig?
  • Knoflook, fijngehakt
  • Peterselie, fijngehakt
  • 100 gr. asperges, geschild, gekookt en in stukken van 3 centimeter gesneden
  • Handje lamsoor, goed gewassen
  • Scheutje pastis
  • Scheutje kookroom
  • 100 gr. gamba's, verwijder het darmkanaal
  • 1 tomaat, ontveld, ontdaan van zaadjes en in stukjes gesneden
  • Peper

 
Wat moet je doen?
  1. Zorg dat je alle ingrediënten gesneden en gewassen hebt voordat je begint, dit werkt namelijk het makkelijkst bij een wokgerecht.
  2. Verwarm de wok goed voor en giet er een beetje olijfolie in. Leg vervolgens de scampi's in de pan. Door de scampi in te snijden zorg je dat deze gelijkmatig gaart in de pan.
  3. Doe na ongeveer 20-30 seconden de gesneden asperges erbij en hussel dit goed. Voeg daarna de gesnipperde knoflook toe, maar let op dat deze niet direct verbrandt, dit maakt het gerecht bitter.
  4. Voeg de lamsoren toe aan de pan en hussel alles weer goed door elkaar en voeg na 10 seconden de gesneden tomatenblokjes toe.
  5. Houd vervolgens de pan een beetje schuin (van je af) en giet er een scheutje pastis bij, hierdoor krijg je wat vlammen in de pan. Deze gaan vanzelf uit zodra de alcohol van de pasties verdampt is.
  6. Dit maak je af met een scheutje kookroom, gehakte peterselie en peper. Let op met het toevoegen van het zout. Lamsoren zijn namelijk al vrij zout. Schep alles in een mooi bord. Dit gerecht is heerlijk met een stukje brood!


 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.