Recept: Taart met blauwe bessen
Zeg je superfood, dan zeg je blauwe bessen. Dit heerlijke zomerse fruit leent zich perfect voor bijna elk gerecht. Toetjes, ontbijtjes maar ook in taarten zijn ze lekker. Een dotje slagroom erbij en genieten maar!
Hoe maak je het?
Ken je Eric Kayser? Dit taartrecept is namelijk van hem. Mocht je toevallig deze zomer ergens in Parijs belanden, breng dan zeker een bezoekje aan één van zijn bakkerijen voor nog meer lekkere taartjes!
Wat heb je nodig?
- 1 taartbodem, zie het recept voor taartbodems
- 500 gr. blauwe bessen
- 125 gr. fijne kristalsuiker
- 125 gr. gemalen amandelen
- 2 eetl. bloem
- 3 eieren
- 2 eetl. jam
- poedersuiker
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de boter los (dit gaat beter wanneer de boter al op kamertemperatuur is). Voeg de suiker, bloem en amandelen bij elkaar. Meng dit goed. Voeg dan één voor één de eieren toe. Wacht telkens met het toevoegen van het volgende ei totdat de voorgaande helemaal is opgenomen.
- Stort het goedje op de taartbodem. Strijk glad.
- Bak de taart af op 160 graden gedurende 30 minuten. Laat 'm afkoelen.
- Verwarm de jam op laag vuur. Doe de blauwe bessen erbij en schep ze om. Stort de blauwe bessen op de taartbodem en verdeel ze. Maak het geheel af met poedersuiker. EetZe!
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.