Recept: Marmercake

Eten door Redactie Ze.nl
Marmercake is één van onze (vele) guilty pleasures. Het is een combinatie van chocolade- en vanillecake. De marmercake is net zo makkelijk te maken als gewone cake, maar bij marmercake gaat het vooral om de kleurschakering. 

Mmm... gaan we voor de chocoladecake dit weekend of de vanillecake? Zware keuzes... moeilijk, moeilijk, moeilijk. Nee hoor, ga gewoon voor de marmercake. Dan heb je chocolade én vanille in één cake.

Wat heb je nodig?
(Voor 1 marmercake)
  • 100 gr. boter
  • 135 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 75 gr. bloem
  • 75 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml. melk
  • 15 cacaopoeder
  • 30 gr. witte basterdsuiker

Hoe maak je het?
  1. Roer met een keukenmachine of met de hand de boter, vanillesuiker en suiker zacht en romig. Voeg eerst één ei toe en laat die opnemen door de boter en dan het andere ei.
  2. Voeg zout en beetje bij beetje de twee soorten bloem toe. Voeg 50 ml melk toe en roer alles tot een deeg.
  3. Meng de suiker met de cacaopoeder in een kommetje. Schep 1/3 van het deeg over een aparte kom en voeg hieraan het cacaomengsel toe. Roer dit goed door elkaar en voeg wat melk toe om dit deeg even dik te krijgen als het vanilledeeg.
  4. Vet het bakblik in en bekleed de bodem en twee zijwanden. Laat het bakpapier overhangen dat maakt het lossen na het bakken makkelijker.
  5. Leg op bodem van het blik eerst een laag vanilledeeg. Hier bovenop de laag chocoladedeeg en sluit af met een laag vanilledeeg.
  6. Bak af in een voorverwarmde oven op 150°C in 65 minuten. Controleer of de cake gaar is door middel van een satéstokje. Wanneer het stokje in de cake wordt gestoken en er droog uitkomt is de cake gaar.
 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv