Recept: Rabarbersoufflé met banaan

Eten door Redactie Ze.nl
Rabarber was origineel gezien een geneesmiddel, maar tegenwoordig een populair warm dessert. Dit recept voor rabarbersoufflé is superorigineel en kun je uitstekend serveren om indruk te maken op je gasten!

Wat heb je nodig?

(voor 6 personen)

  • 6 stengels rabarber
  • 3 bananen
  • 4 eetl. fijne kristalsuiker
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • 3 eiwitten
  • 5 eetl. fijne kristalsuiker
  • 1 theel. citroensap

Hoe maak je het?
  1. Was de stengels rabarber en snijd deze in stukjes van 1 cm. Bestrooi met 4 eetlepels suiker en kruidnagelpoeder. Meng wat door en zet apart.
  2. Pel de bananen en snijd deze ook in plakken van 1 cm. Druppel wat citroensap over de schijfjes om verkleuren te voorkomen.
  3. Meng de banaanschijfjes door de rabarber. Vet een ovenschaal van 25x 20 cm in. Schep het mengsel hierin. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 minuten.
  4. Klop de eiwitten en voeg na de helft van het kloppen de 5 eetlepels suiker en het citroensap toe. Klop verder tot stijve pieken.
  5. Haal de schotel uit de oven en schep het eiwit er bovenop. Bak verder tot het eiwit gaat kleuren.


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.