Recept: Zuppa Inglese

Zuppa wat? Zuppa Inglese! Dit is een klassiek Italiaans dessert met chocola- en vanillevla en cake. Het is niet moeilijk om te maken maar toch is het een speciaal toetje, vooral op een koude winteravond!

Hoe maak je het?
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 2 plakjes cake
- 250 ml. vanillevla
- 250 ml. chocoladevla
- 60 ml. espresso
- 60 ml. Tia Maria
- 1,5 eetl. cognac

Hoe maak je het?
- Snijd de cake in blokjes van 1 cm dik. Maak een sterk kopje espresso en laat dit afkoelen.
- Meng de espresso, Tia Maria en de cognac door elkaar. Het is handig om dit over te gieten in een doseerfles.
- Pak twee mooie glazen uit de kast en start met een laagje vanillevla.
- Leg daar de cakeblokjes op en besprenkel de cake met de espresso en likeur.
- Schep er dan een laagje chocoladevla over en weer een laag cakeblokjes.
- Besprenkel deze weer en herhaal alles nogmaals.
- Zet de glazen vervolgens minimaal drie uur in de koelkast. Het kan de volgende dag ook nog gegeten worden!