Recept: Speltbrood
Speltbrood. Het wordt zo langzamerhand steeds bekender en dat heeft een goede reden: er zit geen suiker in! Tip: bevalt het recept je goed, maak dan een grotere hoeveelheid en vries het brood in.
(voor 1 groot speltbrood)
Hoe maak je het?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.
Wat heb je nodig?
(voor 1 groot speltbrood)
- 800 gr. speltmeel
- 2 theel. zout
- 1 eetl. karwijnzaad
- 1 zakje instant gist (7 gr.)
- 2 eetl. olijfolie
- 1 theel. honing
- 6 dl. warm water
- evt. sesamzaad
Hoe maak je het?
- Vet een broodvorm van zo'n 30 centimeter in. Meng het meel en het zout in een kom en roer de gist erdoor. Maak in het midden een kuiltje en voeg al roerend de olie, de honing en het water toe. Meng dit 5 tot 10 minuten stevig met de hand.
- Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen. Sla alle lucht eruit en doe het deeg in de vorm. Duw het stevig in de hoeken aan. Het blik moet minstens tot de helft zijn gevuld.
- Bestrooi het brood met sesamzaad, dek het af en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden, in 45 minuten af. Het brood moet goudbruin zijn en de bovenkant blijft plat.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.