Recept: Groentechips

Niet per se heel gezond, maar wel heel erg lekker: groentechips. Wil je een keertje wat anders naar binnen werken in het weekend? Duik dan maar even de keuken in om het zelf te maken!

Wat heb je nodig?
- rode bieten, pastinaken en zoete aardappelen
- 1 eetl. grof zeezout
- arachideolie
- 1 theel. gemalen komijn
- een snuf chilivlokken

Hoe maak je het?
- Maak de groente grondig schoon en snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Ze hoeven niet te worden geschild.
- Verhit de olie in een frituurpan en wok tot 175 graden.
- Stamp en wrijf intussen het zout, de komijn en de chilivlokken in een vijzel tot een kruidig strooisel.
- Frituur de plakjes groente gaar en knapperig. Dit duurt zo'n 2 à 3 minuten per portie. Laat het uitlekken op keukenpapier en bestrooi het met de kruiden.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.