Recept: Kaneelrolletjes

Eten door Redactie Ze.nl
Tijdens de koude en kille dagen gaat er niets boven een kopje thee met een bijbehorende snack. Veel tijd mag het recept echter niet kosten. Geen probleem! Deze kaneelrolletjes zijn lekker én snel gemaakt. 

Wat heb je nodig?
(Voor 12 stuks)
  • 2 velletjes bladerdeeg 
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  •  2 eetl. kristalsuiker 
  • 2 eetl. gesmolten boter 
  •  bloem (om te bestuiven)

Hoe maak je het? 
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Bestuif de oppervlakte met een beetje bloem en rol de velletjes bladerdeeg tot een dunne plak. 
  3. Snijd er een rechthoek van. 
  4. Smelt boter in een pannetje en vet daarna het bladerdeeg in met de gesmolten boter. Sprenkel er dan suiker en kaneelpoeder overheen. 
  5. Rol het bladerdeeg op en snijd er plakken van 1-2 cm dikte van.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de rolletjes rechtop op de bakplaat. 
  7. Bak de rolletjes in 10 minuten af.


Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.