Recept: Paasmuffins

Eten door Redactie Ze.nl
Het is weer bijna Pasen en dat betekent: extra lekkers op tafel! Een eitje hier, een chocoladehaasje daar... En deze paasmuffins. Want die zijn zo lekker, dat ze eigenlijk niet op je paastafel mogen ontbreken!

Zin om iets te bakken en je paasdagen wat op te leuken? Met deze paasmuffins slaag je daar geheid in. SmulZe!


Wat heb je nodig?
(voor 8 paasmuffins)
  • 75 gr. krenten 
  • 75 gr. gedroogde cranberries
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 1 theel. kaneel
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • 125 ml. karnemelk
  • 1 ei
  • 100 gr. fijne kristalsuiker 
Hoe maak je het?
  1. Was de krenten en cranberries met warm water en laat ze 15 minuten weken. Laat ze uitlekken en drogen.
  2. Meng het bakmeel met de bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een ruime kom.
  3. Klop in een andere kom de olie, karnemelk, ei en suiker goed door elkaar. Voeg dit mengsel aan het meelmengsel toe en roer goed door.
  4. Schep de vruchten door het beslag. Vorm van bakpapier een bakje en doe die in een muffinvorm.
  5. Verdeel het beslag over de 8 bakjes en bak ze af in een voorverwarmde oven op 200 graden in 25 minuten. Laat afkoelen en bestrijk de muffins met suikerwater.
  6. Als versiering kun je nog wat gele fondant over de muffins strijken.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.