Recept: Gezonde chocoladetaart
Een chocoladetaart is o zo lekker maar een ware caloriebom. De oplossing? Die geeft ons zusje Foodness met een wel heel bijzonder ingrediënt namelijk - hou je vast - bloemkool.
Chocolade én gezond? Dat wordt gegarandeerd smullen!
Wat heb je nodig?
(voor 1 taart)
- Kokosmeel: 80 gram
- Amandelmelk: 160 milliliter
- Agavesiroop Frosting: 40 gram
- Agavesiroop: 60 gram
- Cacaopoeder frosting: 15 gram
- Cacaopoeder: 30 gram
- Pindakaas: 60 gram
- Bloemkool: 250 gram (bevroren bloemkoolroosjes)
- Pure chocolade: 80 gram, in stukjes
- Lijnzaad: 2 eetlepels
- Bakpoeder: 1,5 theelepel
- Amandelmelk frosting: 20 milliliter
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je ovenschaal in met een klein beetje kokosolie. Stamp het lijnzaad fijn en breek de pure chocolade in kleine stukjes.
- Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacaopoeder, gebroken lijnzaad) in een grote kom.
- Meng in een andere kom of in een blender alle natte ingrediënten (agavesiroop, amandelmelk) en voeg de bloemkoolroosjes toe. Blend tot het een hele fijne puree is – bij gebrek aan een blender kan dit eventueel ook met een staafmixer.
- Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en ‘vouw’ de twee door elkaar, tot je een homogeen beslag hebt. Roer aan het eind de chocoladestukjes erdoor.
- Giet het beslag in de ovenschaal en bak 35-45 minuten in de oven.
- Maak intussen de frosting. Meng alle ingrediënten voor de frosting (60 gram pindakaas, 40 gram agavesiroop, 15 gram cacaopoeder, 3 eetlepels amandelmelk) in een food processor of met de staafmixer.
- Laat de cake afkoelen en bestrijk met de frosting.