Recept: Gezonde chocoladetaart

Eten door Kimberly
Een chocoladetaart is o zo lekker maar een ware caloriebom. De oplossing? Die geeft ons zusje Foodness met een wel heel bijzonder ingrediënt namelijk - hou je vast - bloemkool. 

Chocolade én gezond? Dat wordt gegarandeerd smullen! 

Wat heb je nodig?

(voor 1 taart) 
  • Kokosmeel: 80 gram
  • Amandelmelk: 160 milliliter
  • Agavesiroop Frosting: 40 gram
  • Agavesiroop: 60 gram
  • Cacaopoeder frosting: 15 gram
  • Cacaopoeder: 30 gram
  • Pindakaas: 60 gram
  • Bloemkool: 250 gram (bevroren bloemkoolroosjes)
  • Pure chocolade: 80 gram, in stukjes
  • Lijnzaad: 2 eetlepels
  • Bakpoeder: 1,5 theelepel
  • Amandelmelk frosting: 20 milliliter 

Hoe maak je het? 
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je ovenschaal in met een klein beetje kokosolie. Stamp het lijnzaad fijn en breek de pure chocolade in kleine stukjes.
  2. Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacaopoeder, gebroken lijnzaad) in een grote kom. 
  3. Meng in een andere kom of in een blender alle natte ingrediënten (agavesiroop, amandelmelk) en voeg de bloemkoolroosjes toe. Blend tot het een hele fijne puree is – bij gebrek aan een blender kan dit eventueel ook met een staafmixer. 
  4. Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en ‘vouw’ de twee door elkaar, tot je een homogeen beslag hebt. Roer aan het eind de chocoladestukjes erdoor.
  5. Giet het beslag in de ovenschaal en bak 35-45 minuten in de oven. 
  6. Maak intussen de frosting. Meng alle ingrediënten voor de frosting (60 gram pindakaas, 40 gram agavesiroop, 15 gram cacaopoeder, 3 eetlepels amandelmelk) in een food processor of met de staafmixer.
  7. Laat de cake afkoelen en bestrijk met de frosting.
Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness.nl. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl.