Recept: Chocolade-fudgetaart
Anno 2014 zijn we op zoek naar gezond, gezonder, gezondst. Dit gluten- en lactosevrije minitaartje bevat géén geraffineerde witte suiker, maar in plaats daarvan een beetje agavesiroop, wat een prima suikervervanger is. Pling!
Mocht je geen fan van pindakaas zijn, kun je altijd extra kokosolie gebruiken. In dat geval voeg je in totaal 4 eetlepels kokosolie toe aan het beslag, en laat je de pindakaas achterwege. Succes!
Wat heb je nodig?
(voor 1 taart)
- 1 rijpe banaan
- 2 el. kokosolie
- 2 el. pindakaas
- 2 el. cacaopoeder
- 2 el. agavesiroop
Hoe maak je het?
- Pel de banaan en meng die met alle ingrediënten in een keukenmachine of staafmixer.
- Spreid de puree uit in een ovenschaaltje dat je bekleedt met bakpapier of invet met een klein beetje kokosolie. Zet de taart minimaal 3 uur in de vriezer om 'm op te laten stijven.
- Haal de chocolade-fudgetaart minimaal 20 minuten voor je hem wilt gaan eten, uit de vriezer. Garneer met aardbeien of frambozen.