Recept: Zelf eierkoeken maken
Wat houden we toch van eierkoeken. En dan maakt het niet uit of er aardbeien, slagroom of ijs opzit. Je neemt ze snel mee als tussendoortje of propt ze in je mond als snack. Het kan allemaal, wij zijn fan. Zo maak je ze zelf!
Wat heb je nodig?
(Voor 12 eierkoeken)
- 3 eieren
- 150 gr. suiker
- 2 gr. zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 30 gr. maïzena
Hoe maak je het?
- Breek de eieren en doe ze met de suiker, zout en vanillesuiker in een beslagkom.
- Klop het eimengsel net zolang tot het heel lichtgeel is en dik schuimig. In een keukenmachine is dit ongeveer 8 minuten.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maïzena en schep dit in drie fases door het eimengsel. Schep goed door.
- Verwarm de oven op 150 graden en vet een bakblik in met boter of gebruik een siliconen mat.
- Maak kleine hoopjes van het deeg op het bakblik met enige afstaand van elkaar. Het deeg loopt iets uit en vormt vanzelf een ronde vorm.
- Bak de eierkoeken af in 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.