Recept: Superfood jam
Superfood-moe, ben je gek? Gezonde groene smoothies met chiazaad of een jam bomvol super ingrediënten. Ja, je leest het goed. Want van een handjevol gojibessen kun je namelijk een heuse superfood jam maken.
Lekker als snack of door ons kommetje met muesli, waar kun je superfood nu níet voor gebruiken? Met dit receptje maak jij van jouw chiazaadjes en gojibessen een heerlijke jam. Lekker op je speltbroodje of door de yoghurt!
Je kunt de jam ongeveer een week bewaren in de koelkast. Enne, gojibessen kun je heel makkelijk bestellen in de Foodness webshop.
Lekker als snack of door ons kommetje met muesli, waar kun je superfood nu níet voor gebruiken? Met dit receptje maak jij van jouw chiazaadjes en gojibessen een heerlijke jam. Lekker op je speltbroodje of door de yoghurt!
Wat heb je nodig?
- 30 gr chiazaadjes
- 50 gr kokosbloemsuiker
- 120 gr gedroogde gojibessen
Hoe maak je het?
- Laat de gojibessen minimaal 3 uur (of een nachtje) weken in een kom met water.
- Giet de gojibessen af. Pureer ze heel kort met een staafmixer of in een keukenmachine. Het is niet erg als er nog een beetje stukjes in zitten; dat is juist wel lekker in een jam.
- Voeg de 30 gram chiazaad toe, evenals de kokosbloesemsuiker. Roer goed door en laat de jam minimaal twee uur staan in de koelkast, zodat de chiazaadjes het vocht uit de gojibessen kunnen opnemen.
Je kunt de jam ongeveer een week bewaren in de koelkast. Enne, gojibessen kun je heel makkelijk bestellen in de Foodness webshop.
Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook.