Recept: Chocolademugcake

Eten door Fleur
We houden van simpel en van lekker. En daarom komen we nu met het droomgerecht van de eeuw: de chocolademugcake. Zó klaar en he-mels.

Het enige keukengerei wat je ervoor nodig hebt, is een kopje en een magnetron. Daar hoeft het kopje met wat ingrediënten slechts 1,5 minuut in te staan en dan heb je een heer-lijk gerechtje. Wat dit dan is? Een chocolademugcake: een chocoladecakeje uit een kopje dus! Zo maak je deze fijne snack, die je overigens ook tot ontbijt of toetje kunt omdopen.

Dit heb je nodig:

  • 2 el. boekweitmeel
  • 2 el. kokosbloesemsuiker
  • 2 el. cacaopoeder
  • 1/4 tl. bakpoeder
  • 1 ei
  • 3 tl. melk
  • 2 tl. kokosolie
  • 3 el. pure chocolade, in stukjes gehakt
     

Zo maak je het:

1. Meng alle droge ingrediënten met een vork in een kommetje. Voeg het ei en de melk eraan toe, evenals de kokosolie en meng goed tot je een zo glad mogelijk beslag krijgt.
2. Voeg ook de chocoladestukjes toe en meng het goed.
3. Vet je kopje(s) in met een klein beetje kokosolie.
4. Bak de mugcake 1,5 - 2 minuten in de magnetron op 1000 Watt.
5. Knip een hartje uit een stuk papier, en bestrooi de cake met poedersuiker en/of kokossnippers.
Variatietip: voeg een keer een theelepel instantkoffie toe aan het beslag, voor een chocolade-koffiemugcake!

Krijg je geen genoeg van mugcake? Probeer dan ook deze met havermout!

Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl. Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook!