Chocoladepavlova to die for
Zoet, zoeter, zoetst. Lekker, lekkerder, lekkerst. Elke die hard zoetekauw zou een moord doen voor deze taart. Knapperige chocoladebite, zachte, marshmallow-achtige binnenkant, dikke klodders room en aardbeien on the side. Liefde!
Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 1 theelepel maïzena
- 1,5 theelepel witte wijnazijn
- 175 gram poedersuiker
- 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 20 gram cacaopoeder
- 400 gram kwark (of slagroom, jij mag het zeggen)
- 100 gram aardbeien on the side
Hoe vaak heb je tijdens het lezen van dit recept al gedacht 'dit ga ik maken, DIT ga ik maken!'?
Even voor de duidelijkheid: pavlova is niet hetzelfde als meringue. Het lijkt er overigens wel op. De ingrediënten zijn namelijk vrijwel gelijk, maar bij pavlova voeg je een beetje maismeel toe, zodat de buitenkant een beetje knapperig wordt. De binnenkant wordt lekker zacht en fluffy. Deze pavlova heeft twee lagen ‘schuim' en twee lagen room. Voor de room kun je van alles gebruiken, van slagroom tot kwark. Licht er maar net aan hoe ‘healthy’ je dit zoete bommetje wilt hebben. Claartje van Foodness legt in de onderstaande video uit hoe je deze chocoladepavlova maakt.
Dit heb je nodig:
- 4 eieren
- 1 theelepel maïzena
- 1,5 theelepel witte wijnazijn
- 175 gram poedersuiker
- 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 20 gram cacaopoeder
- 400 gram kwark (of slagroom, jij mag het zeggen)
- 100 gram aardbeien on the side
Hoe vaak heb je tijdens het lezen van dit recept al gedacht 'dit ga ik maken, DIT ga ik maken!'?