Lekkere ballen!
We zijn altijd gefascineerd door ballen. EN door chocolade. En door ballen. En door chocolade. Afin, deze zijn heel makkelijk in elkaar te draaien, vullen jouw chocolade craving en je hoeft je niet eens schuldig te voelen. Hoera!
Dit heb je nodig:
Gezien voor de meesten (ja geef maar eerlijk toe, we zullen onze wenkbrauwen niet laten fronzen, beloofd) de goede voornemens van 1 januari een herkansing hebben gekregen op 1 februari, en we het nu allemaal écht goed willen doen, is het wel fijn dat je jezelf af en toe eens kan belonen voor je goede gedrag. Maak eens in de zoveel tijd een hele reeks van deze ballen van Foodness.nl, vries een deel in, bewaar een deel in de koelkast en verwen jezelf ermee als jouw hersenen aan het eyeballen zijn met een reep chocolade.
Extra tip: neem ze mee naar kantoor, daar maak je vrienden mee.
- 2 eetlepels kokosolie
- 100 gram dadels
- 100 gram amandelen
- 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
Bereidingswijze:
1. Giet kokend water over de ontpitte dadels en laat ze 10 minuten weken. Verhit een pannetje en smelt de kokosolie.
2. Voeg de rauwe cacao, de amandelen, de dadels en kokosolie in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
3. Vorm met natte handen of 2 theelepeltjes balletjes.
4. Strooi de kaneel op een bord en rol de balletjes in de kaneel.
Voor wie ga jij deze ballen maken?