Heerlijke groene aspergetaart met crème fraîche
Wanneer je over de markt loopt, zie je bij elk groente- en fruitkraampje wel asperges liggen. Ja, het aspergeseizoen is weer aangebroken. Deze groene steeltjes zijn verrukkelijk! Zeker wanneer je ze verwerkt in deze heerlijke hartige taart!
Asperges kun je eten met aardappelen en een lekker sausje, maar het is ook heerlijk om er een taart van te maken. Comfort Snacks maakte van groene asperges een verrukkelijke taart. Erg caloriearm is-ie niet, maar elke hap is het waard!
Wat heb je nodig?
- 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- 50 gram roomboter
- 2 sjalotjes
- 1 kleine prei
- 15 groene ongekookte asperges
- 4 eieren
- 150 ml volle melk
- 50 ml slagroom
- 250 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- 50 gram bloem
- 25 gram geroosterde pijnboompitten
- Twee eetlepels paneermeel
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Zo maak je het:
- Schil de asperges en snijd deze in stukjes. Snijd ook de 2 sjalotjes en prei in kleine stukjes.
- Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de prei en sjalotjes toe. Laat dit voor 5 minuten op een middelmatig vuur staan en roer af en toe door.
- Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitten.
- Doe de melk, slagroom en crème fraîche in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Deponeer de prei en sjalotjes vervolgens met een derde van de melkmix in een blender. Blend tot je geen stukjes prei meer ziet. Schenk dit daarna bij rest van de melkmix.
- Voeg nu de eieren, bloem, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Klop dit door tot alles goed vermengd is. Als laatste roer je de asperges en de pijnboompitten door het beslag.
- Bekleed nu een springvorm met het bladerdeeg en prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg. Sprenkel daarna wat paneermeel over het deeg heen.
- Schenk het beslag in de springvorm en zet deze vervolgens voor 50 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden.)
- Je kunt de taart zowel walm als koud serveren.
Eet smakelijk!