Deadline alert: selectiecommissie komt vrijdag bij elkaar om nieuwe Songfestival-inzending te zoeken

Media door Alyssa

AVROTROS-baas Taco Zimmerman staat achter Joost Klein zijn beslissing om niet nog een keer mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Ook al is de teleurstelling real bij AVROTROS, Zimmerman snapt gewoon waarom Joost ervoor kiest om het volgend jaar niet af te maken.

Bewondering voor Joost Klein 

"Zijn grootste droom was om op dat podium te staan in de finale, en hij heeft er nu zelf voor gekozen om dat niet te doen. Daar heb ik alleen maar bewondering voor", Aldus Zimmerman tegen ANP. Respect!

Nieuwe artiest gezocht voor Songfestival 2025

AVROTROS had echt hoge verwachtingen van Joost voor een tweede poging, maar nu is het tijd om vooruit te kijken. De selectiecommissie gaat aankomende vrijdag al om de tafel om een nieuwe kandidaat te vinden voor 2025. De tijd tikt wel een beetje door, geeft Zimmerman toe. "Maar anderzijds Arcade van Duncan Laurence ontdekten we ook pas in november of december. Uiteindelijk moeten we 10 maart een nummer hebben. Het is nu eind oktober, dat moet lukken. Ja, ik heb er alle vertrouwen in."

AVROTROS laat het verleden achter zich

Ook al was het echt ongelofelijk rot dat Joost gediskwalificeerd werd in Malmö, AVROTROS kijkt nu vooruit. "We hebben er weer zin in. Het hoofdstuk '2024' is afgesloten en nu gaan we door." En ze gaan zich nog beter voorbereiden ook. "Ik wil niet de indruk wekken dat we het vroeger niet op orde hadden. We kwamen al goed voorbereid voor de dag. Maar het is wel zo dat het songfestival zo groot is geworden. Ik denk dat de EBU zich dat nu ook gerealiseerd heeft." AVROTROS deed al aan mentale begeleiding en persoonlijke beveiliging maar gaat daar in Basel, waar het feestje volgend jaar is, nog een schepje bovenop doen. You go!

AVROTROS heeft vertrouwen in EBU

Zimmerman gelooft er heilig in dat de EBU zich aan z'n woord houdt. "We hebben er weer zin in. Dat hadden we sowieso, ook met Joost, maar nu we op zoek gaan naar een andere artiest krijgt het weer een andere dynamiek, een andere lading. En een deel van Nederland zal teleurgesteld zijn dat Joost zijn karwei niet kan afmaken. Een ander deel denkt prima, maar ja, zo veel mensen, zo veel meningen." Nou, we zijn benieuwd wie de nieuwe Nederlandse inzending gaat worden voor het Songfestival 2025. Fingers crossed dat het weer zo'n topper wordt als Joost!

Lees ook: Songfestival winnaar Nemo uit kritiek naar de organisatie van het liedjesfestijn