De beste make-up tips voor regenachtige dagen

Make-up door Djamila

Regen en make-up zijn niet de beste combinatie. Als je net je make-up hebt gedaan en door de regen moet, wil je natuurlijk niet dat je hele look verpest wordt. Gelukkig zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat je make-up er ook na een flinke regenbui nog mooi uitziet. Benieuwd naar de beste tips voor regenachtige dagen? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Gebruik een primer

Een van de beste tips voor regenachtige dagen is om een primer te gebruiken. Dit product vormt namelijk de ideale basis van je look. Een primer zorgt ervoor dat de rest van je make-up beter hecht en dat het netjes blijft zitten de hele dag, wat handig is als je door de regen moet.

Kies voor waterproof producten

Een andere goede tip is om waterproof producten te gebruiken. Weet je al van tevoren dat het gaat regenen? Dan is het slim om je make-up look hierop aan te passen. Als je al weet dat je de regen moet trotseren, is het verstandig om voor waterproof producten te kiezen. Deze zijn namelijk uitstekend bestand tegen water. Hierdoor blijft je make-up netjes op zijn plek.

Er zijn al verschillende soorten waterproof producten op de markt. Een van de populairste producten is een waterproof mascara, die voorkomt dat het uitloopt en dat je ogen zwart worden door de regen. Ook waterproof foundation, eyeliner, oogschaduw, oogpotlood en wenkbrauwpotlood zijn het overwegen waard. Hoe meer waterproof producten je gebruikt, hoe beter je make-up op regenachtige dagen blijft zitten.

Gebruik fixing spray

Een product dat ook goed van pas komt tijdens de regenachtige dagen, is fixing spray. Dit product spray je over je gezicht als je de rest van je make-up al gedaan hebt. Het werkt als een soort beschermlaag, waardoor je make-up de hele dag goed blijft zitten. Zelfs als je te maken krijgt met een flinke regenbui.

Doe niet te veel op

Heb je al gezien dat het flink gaat regenen als jij de deur uit moet? Dan is het verstandig om niet te veel make-up te dragen. Hoe meer je draagt, hoe groter de kans is dat het uitloopt. Het is daarom beter om je look simpel te houden tijdens regenachtige dagen. Wil je toch graag wat make-up op doen? Kies dan voor lichte kleuren. Mocht het dan uitlopen door de regen, dan valt dit minder op dan bij donkere kleuren.

Deze tips hierboven helpen je erbij om je make-up mooi te houden op regenachtige dagen. Bereid je hier goed op voor en gebruik de juiste producten om met vertrouwen de deur uit te lopen.