Fit blijven met deze easy workout en de body-sculpting move die je móét proberen.

Sport & gezondheid door Janine

Uren in de sportschool doorbrengen om in shape te blijven? Deze powervrouw bewijst dat het niet nodig is! Caroline Idiens is op haar 52ste fit & fabulous en deelt haar geheim: een easy workout en een body-sculpting move die je absoluut moet proberen. Ze ziet er niet alleen geweldig uit, maar voelt zich ook mentaal en fysiek energiek. Hoe je dit ook kunt bereiken? We love to tell you more about it.

Fit en fabulous op je 52e? Yes, please!

Caroline Idiens is een Britse personal trainer en oprichter van het online fitnessplatform Caroline’s Circuits. Met haar platform inspireert ze meer dan 2 miljoen volgers met easy workouts die je lichaam dat wow-effect geven. Haar geheim? Korte, simpele work-outsessies van minimaal 15 en maximaal 30 minuten. Caroline begon ooit met het delen van haar work-outtips met andere moeders op het schoolplein, maar in 2024 is dit uitgegroeid tot een volledig eigen platform. Haar missie? *Keep it simple*. Veel vrouwen denken dat ze uren in de sportschool moeten doorbrengen of dat ze voor een goede home workout dure apparaten nodig hebben. Caroline bewijst dat dit niet het geval is. Met een dagelijkse wandeling van 30 minuten en een paar krachtige oefeningen kom je al een heel eind richting die killer body!

Deze workout wordt jouw best friend

Caroline raadt haar dochters en cliënten één move in het bijzonder aan: squats. Deze eenvoudige oefening maakt volgens haar een wereld van verschil, vooral op latere leeftijd. Door je benen en billen te trainen met squats, worden dagelijkse activiteiten, zoals het tillen van een zware boodschappentas, een stuk makkelijker. Daarnaast, let's be real: wie wil er nu geen strakke, getrainde benen en billen? Deze oefening is echt een must om toe te voegen aan je routine.

Feel good boost

Caroline begeleidt dagelijks meer dan 4.500 vrouwen via haar online platform en merkt dat naarmate ze langer bezig zijn met de work-outs, hun zelfvertrouwen een flinke boost krijgt. Door dagelijks minimaal 15 en maximaal 30 minuten te trainen, voel je je niet alleen fysiek sterker, maar ervaar je ook een enorme feel good boost voor je geest. Haar advies voor jou? Vanaf je dertigste wordt krachttraining echt een must. Vanaf die leeftijd beginnen je botdichtheid en spiermassa af te nemen. Door te werken met lichte gewichten, regelmatig squats te doen, je core te versterken en te zorgen voor voldoende slaap, blijf je niet alleen in shape, maar voel je je ook veel energieker.

Dus, waar wacht je nog op? Pak die gewichten, zet een timer op 15 of 30 minuten en laat je inspireren door Caroline's easy workouts. Let’s go, girl!