Vijf jaar cel en tbs voor de man die Tim Hofman wilde doden.

Media door Janine

In september vorig jaar gebeurde er iets wat je eigenlijk alleen in een slechte film zou verwachten. Een man drong het pand van BNNVARA in Hilversum binnen met een pistool en riep dat hij Tim Hofman wilde doodschieten. Dit bizar en angstaanjagend incident vond plaats op 6 september 2023. Gelukkig greep de beveiliging snel in en werd de man gearresteerd door de politie. De dader, een 42-jarige man, is inmiddels veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs. Wat een bizarre situatie!

Wat gebeurde er op 6 september 2023?

Op die bewuste dag liep de man, T., het BNNVARA-gebouw binnen, vastberaden met een omgebouwd gaspistool. Eenmaal binnen riep hij dat hij Tim Hofman wilde vermoorden. Door snel handelen van de beveiliging werd meteen de politie gebeld. T. werd snel gearresteerd, zonder dat er iemand gewond raakte. Wat een opluchting, want deze situatie had zoveel slechter kunnen aflopen! Tim Hofman bleef gelukkig ongedeerd en kan, samen met de andere aanwezigen, terugkijken op een ontzettend angstige ervaring die gelukkig goed afliep.

Waarom Tim Hofman?

De man had een behoorlijk vreemde motivatie voor zijn daad. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was zijn doel om een bepaalde groep mensen, die hij 'woke' noemde, angst aan te jagen. Hij zag Tim Hofman als hét gezicht van deze groep, door zijn uitgesproken mening over maatschappelijke kwesties en zijn focus op ongelijkheid. Daarom koos hij Tim als doelwit. Dit was niet de eerste keer dat T. betrokken was bij een gewelddadige situatie. In augustus 2023 werd hij ook verdacht van het voorbereiden van een moord op een hulpverlener in Oss.

Duidelijke taal van de rechter

De rechter was heel duidelijk in zijn oordeel. Tegen de 42-jarige man sprak hij duidelijke woorden: dit soort gewelddadige dreigingen zijn absoluut ontoelaatbaar. T. werd veroordeeld tot vijf jaar cel, gecombineerd met tbs. De rechter benadrukte dat zulke dreigingen niet getolereerd worden in onze samenleving en dat er zware straffen staan op dit soort intimidaties.

Hoe gaat het nu met Tim?

Ondanks alles heeft Tim Hofman zich opvallend mild uitgelaten over de straf die T. kreeg. Hij vond dat de dader vooral een goede behandeling moest krijgen in plaats van een lange gevangenisstraf. Zijn advocaat liet weten dat Tim nu eindelijk een streep onder deze zaak kan zetten en zich op de toekomst wil richten. "Het gaat goed met Tim," zei zijn advocaat. "Dit blijft je voor altijd bij, maar hij wil vooral vooruitkijken en doorgaan met zijn leven."