Dit was de Victoria's Secret Fashion Show 2024

Media door Janine

De Victoria’s Secret Fashion Show maakte dit jaar op 15 oktober 2024 een grootschalige comeback. Na een afwezigheid van zes jaar konden we afgelopen woensdag in Nederland de show online bekijken. De Victoria's Secret Show vond plaats in de Duggal Greenhouse in de Brooklyn Navy Yard, natuurlijk in de stad van de fashion: New York City. Heb je het gemist? Wij vertellen je alle ins en outs van de show.

De comeback

De Victoria’s Secret Fashion Show was maar liefst zes jaar van de radar verdwenen. Na de laatste show in 2018 kreeg het merk flink wat kritiek te verduren, vooral door uitspraken van de toenmalige marketingdirecteur. Hij vond dat er geen ruimte was voor trans- of plussize modellen, en hier waren veel mensen het absoluut niet mee eens. Het merk bleef vasthouden aan traditionele, ouderwetse schoonheidsidealen, terwijl de rest van de wereld juist diversiteit begon te omarmen en te supporten. Dit zorgde ervoor dat de show flink in populariteit daalde. Andere merken, zoals Savage X Fenty, die inclusiviteit wel omarmden en zowel trans- als plussize modellen toonden, stegen daardoor enorm in populariteit. Dit betekende dat Victoria's Secret haar leidende positie in de markt verloor. Met een nieuw vrouwelijk management aan het roer, kwam er echter verandering binnen het merk, en de focus verschoof naar inclusiviteit en diversiteit. De show is nu officieel back and better!

Modellen Victoria’s Secret Fashion Show 2024

Niemand minder dan Gigi Hadid opende de Victoria’s Secret Fashion Show 2024. Naast haar zagen we veel iconische gezichten meelopen, waaronder Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bella Hadid en Irina Shayk. Zoals eerder benoemd lag de focus van deze comebackshow op diversiteit en inclusiviteit. Met modellen als Ashley Graham en Paloma Elsesser, die zich inzetten voor body positivity, is dit volgens ons zeker gelukt! Daarnaast schitterden ook Nederlandse topmodellen Doutzen Kroes en Rianne van Rompaey op de catwalk. Een bijzonder hoogtepunt was de terugkeer van Tyra Banks, die na bijna twee decennia weer over de catwalk liep en de show afsloot in een glamoureus corset, compleet met legging en cape—helemaal in Victoria’s Secret-stijl!

Meer op Instagram

Welke artiesten hebben we gespot?

Tijdens de Victoria’s Secret Fashion Show is upbeat muziek natuurlijk niet weg te denken. Een van de grootste verrassingen van de avond was het optreden van Cher, die de show een spectaculaire final touch gaf met haar hits ‘Believe’ en ‘Strong Enough’. Naast Cher waren ook andere grote artiesten aanwezig, waaronder Cardi B en Tyga, die zorgden voor de ultieme vibes tijdens de show.

Klaar voor Victoria's Secret Fashion show 2025

Met de Victoria’s Secret Fashion Show 2024 heeft het merk duidelijk laten zien dat het klaar is voor een nieuwe start, vol inclusiviteit en diversiteit and we love it.  Wij zitten in ieder geval klaar voor de Victoria's Secret Show in 2025!