Vic (22) is een ‘gediagnosticeerde psychopaat’ en onmogelijk om mee te daten

Single & daten door Maj

Vic van 22 jaar is begonnen met het delen van haar verhaal op het platform Tiktok. Vic is een 'gediagnosticeerde psychopaat' en volgens zichzelf onmogelijk om mee te daten. Het is voor haar lastig om verliefd te worden en ze zou bijvoorbeeld nooit met een man kunnen daten die minder geld heeft dan zij.

Gediagnosticeerde psychopaat

Vic werd op haar 19e gediagnosticeerd met ASPD, oftewel Antisocial Personality Disorder (ASPD). Mensen met 'psychopathische' persoonlijkheidskenmerken worden hier dan ook vaak mee gediagnosticeerd. In het Verenigd Koninkrijk kunnen patiënten namelijk niet worden bestempeld als psychopaat, doordat dit geen term meer is die door de geestelijke gezondheid wordt erkend. Kenmerken van ASPD kunnen zijn: gebrek aan empathie, impulsiviteit en het niet opvolgen van normen en waarden.

TikTok date journey

Vic deelt haar hele verhaal op TikTok, hier maakt ze korte video's over haar diagnose. Hier kan je haar hele TikTok journey volgen, hoe ze leeft als 'gediagnosticeerde psychopaat’ en hoe ze bijvoorbeeld omgaat met haar werk of datingleven. Zo legt ze vaak uit hoe in haar video's, hoe afspraakjes met mannen voor haar zijn. Zo legt ze uit dat ze korte avonturen verkiest boven een langdurige relatie. "I don’t date so much as I engage in hookup culture. I love a good friends-with-benefits situation, but when it comes to something more serious, I do not have the bandwidth for that." Aldus de 22 jarige TikTokker. Ze geeft aan dat ze wel leuke relaties heeft gehad, maar zich hier al snel verveelde. Vic heeft namelijk nogal hoge eisen als het op mannen aankomt, zoals ze zelf uitspreekt.

Hoge eisen 

Wat zijn dan die hoge eisen die ze zoekt in een man? Vic legt uit dat haar potentiële partner super aantrekkelijk moet zijn, want Vic wilt niet de knapste zijn in een relatie. Verder moet een man financieel voor haar kunnen zorgen en de date ook daadwerkelijk betalen. Ook is het een must dat een man leuke dates organiseert. Zo zegt ze in een viral TikTok video: "I cannot go out on a date with somebody that I find boring, even if it is for free food." Als laatste eis is respect erg belangrijk. Vic deelt dan ook: "You will never be bored with me. I like to have interesting conversations. I’m also very chill. As long as you respect me, we have no issues. As long as guys aren't "needy" they're in with a shot of getting to know me." Dat zijn we met je eens, Vic!

Lees ook: Oeps: blijkbaar gebruiken we maandverband al die tijd op de verkeerde manier